Jennie Hermansson om att vinna Årets Lokalförening 2013

"För en stark nystart med drivet engagemang, många kreativa idéer, väl utförda aktiviteter och vilja att utveckla föreningen har Unga Allergikers förbundsstyrelse valt att utse UA Stockholm till Årets Lokalförening 2013."

Så lät motiveringen när UA Stockholm fick ta emot priset för Årets Lokalförening under kickoffen. Som tack för den fina insatsen under 2013 belönas de med en prissumma på 5 000 kronor. Jennie Hermansson sitter i styrelsen och tog emot priset. Vi ställer några frågor till Jennie.

Hur var det att vinna?
Det kändes jättekul att vinna priset! Och jag är stolt över oss i styrelsen som har hunnit åstadkomma så mycket under förra året.

Varför tycker du att UA Stockholm är Årets Lokalförening 2013?
Vi var alla helt nya och hade inte suttit i UA Stockholms styrelse förut. Det var lite virrigt i början och på många sätt känns det som vi har startat upp hela lokalföreningen på nytt. Under året har vi värvat över 100 nya medlemmar.Vi har arrangerat flera aktiviteter. Bland annat hyrde vi en biograf, åkte gokart, anordnade mingelkvällar, spelkvällar och deltog på mässor. Så har vi fått upp ett samarbete med SCUF och Astma och Allergiförbundet.

Ni har verkligen gjort mycket! Men vad har ni på gång?
Just nu håller vi på och startar upp nätverket ”Unga vuxna” för de som är 18-35 år tillsammans med SCUF och Astma och Allergiförbundet. Det kommande året kommer bli minst lika lyckat som förra, vi har mycket planer. Prissumman på 5000 kr kommer definitivt komma till nytta. Vi planerar att göra aktiviter i Södermanland och på Gotland som är två nya distrikt för oss. Den allergivänliga bion förra året var ju en sådan succé, så tror nog att vi hyr en bio i år också. Flera av våra medlemmar har önskat att vi ska åka till Gröna lund tillsammans så det är något vi tänker göra.

'