Lokalföreningskickoffen 2016!

Under förra helgen (22-24 april) träffades ett gäng och gjorde tillsammans lokalföreningskickoffen till världens bästa helg!

Varje år samlas ca 15-25 personer från alla Unga Allergikers lokalföreningar och förbundsstyrelse för att utbyta erfarenheter, ta del av utbildningar och ha kul och lära känna varandra. Vi kickar helt enkelt igång verksamhetsåret med varandra!

2016 års version av kickoffen ägde rum i Stockholm, dels på Astma- och Allergiförbundets huvudkontor och dels på Zinkensdamms vandrarhem.

Mycket fokus låg på att ge utrymme för samarbete och peppande mellan deltagarna, samt en rejäl portion styrelseutbildning. Däremellan hann vi med ett besök av Emma från LAGA och vi hjälptes åt att utveckla spelet som LAGA tar fram, med hjälp av egna erfarenheter av astma och allergi. Och självklart hann vi med en del lekar, quiz och dans!

Vi drog också igång värvningsracet 2016 och alla övade på att presentera Unga Allergiker (på 1 minut!) och blev allt varmare i kläderna. Ni får se upp för mästervärvarna nu! :) 

Sammanfattningsvis var det en väldigt härlig helg. På utvärderingen svarade majoriteten att det sämsta med helgen var att åka hem – det tar vi som ett gott tecken! Nu kör vi så det ryker resten av året! :)

/Sofie, verksamhetsutvecklare UA 

'