Favorit i repris: Rickard, veckans medlem

Under förra året intervjuade vi "Veckans medlem" på bloggen. Som en del av UA20- kampanjen uppmärksammar vi dessa igen. Det är medlemmarna som är basen, ryggraden, hoppet och framtiden i UA. Det är de som skapar och utvecklar organisationen.

Den 6 augusti förra året var veckans medlem Rickard Didic.

Rickard är 14 år, bor i Kopparberg och hör till UA Bergslagens lokalförening. Här svarar han på några frågor om sin relation till Unga Allergiker.

Hur länge har du varit med i UA?
Jag har varit medlem sedan 2007, alltså i sex år.

Hur kom du i kontakt med UA?
Min mamma var medlem när hon var yngre så hon ville att jag också skulle vara med. Det gjorde jag rätt i!

Är du aktiv inom din lokalförening?
Jag är ordförande i Unga Allergiker Bergslagen så jag ordnar aktiviteter för medlemmar, som inte kan gå på andra aktiviteter på grund av sin astma, allergi eller annan överkänslighet.

Vad är det bästa med UA?
Att man kan träffa andra med samma allergier och kan känna sig trygg med sin allergi.

Varför borde fler gå med?
Det finns ju några som man kallar för ” allergidoldisar ” det betyder att de har en allergi men inte vill tala om det för sina kompisar och andra människor som de känner. Men när man går med i UA så kan man se att man inte är ensam med sina allergier. Det finns fler barn och ungdomar med allergier och då kanske man hittar någon kompis där att hänga med under aktiviteterna.

Vad är ditt bästa UA-minne?
Det var nog när jag var med i en annan UA-lokalförening som inte finns längre och vi åkte go-cart i Grängesberg.

Vad vill du att UA ska göra mer av?
Att UA ska åka ut till skolor i Sverige och informera om UA, kanske samtidigt när Astma- och Allergiförbundet är med. Sedan kanske man kan ha en aktivitet varje vecka där medlemmar samlas och pysslar eller titta på någon rolig film tillsammans.

Det är viktigt att REGLERNA som är satta alltid gäller, att alla som kommer har kläder som är fria från pälsdjurshår, prafym och tobaksrök. 

Vilka frågor är viktigast för dig?
Alla frågor är viktiga men det är nog att det är bra att  bli medlem i Unga Allergiker för att få möta andra människor med allergier, att inte behöva känna sig ensam.

Vad skulle du vilja göra för aktiviteter inom UA?
Det är väl go-cart, många i vår lokalförening uppskattar det verkligen.

I 20 år har vi lyft våra medlemmar. Med ditt bidrag kan vi fortsätta med det. Stöd UA20- kampanjen, alla insatser är värdefulla. 

'