Riksöverläggning 2016!

Äntligen är det dags att börja peppa inför och anmäla sig till en av årets stora händelser: Unga Allergikers Riksöverläggning 7-9 oktober! Riksöverläggningen (RÖ) är Unga Allergikers högsta beslutande organ. Det kan lättast beskrivas som ett lokalföreningsårsmöte – fast på riksnivå, och en hel helg! Alla medlemmar är välkomna och har stor chans att bidra i diskussioner och möten – tillsammans skapar vi framtidens Unga Allergiker!

Varje lokalförening skickar ett antal ombud till RÖ. Det är dessa ombud som får rösta på RÖ, men alla medlemmar är välkomna att diskutera frågorna och lämna förslag! Under helgen kommer vi bl. a. välja förbundsstyrelse, valberedning och revisorer. Vi kommer också lägga upp en plan för UA:s inriktning de kommande åren. Utöver möten och diskussioner kommer det bjudas på lekar, fest, LAGA (UA:s & SCUF:s skolprojekt) och en massa upptåg! Och god mat så klart! :)

NÄR & VAR?
7-9 oktober 2016. Start fredag kväll, avslutning söndag eftermiddag.
Plats: Stockholm (Hotell Park Inn by Radisson i Hammarby Sjöstad)

ANMÄLAN
Deltagande under helgen är helt gratis*. Du anmäler dig genom att fylla i ett online-formulär som du kopierar länken till här nedan. Där fyller du även i om du har valts till ombud av din lokalförening eller om du är medlem/styrelse/gäst. Sista anmälningsdatum är 31 augusti.

Länk till anmälanhttps://sv.surveymonkey.com/r/riksoverlaggning2016

*Vi eftersträvar att kunna stå för kostnaderna för alla deltagare. Anmäl dig så fort som möjligt för att säkra din plats!

VILL DU SITTA I FÖRBUNDSSTYRELSEN ELLER SKRIVA MOTIONER?
En motion är ett slags förslag som en medlem eller ombud kan lämna till RÖ. Du hittar mer information om motioner lite längre ner på sidan.
Dessa ska vara inkomna senast 12 augusti till förbundsstyrelsen på mejladress styrelsen@ungaallergiker.se.
Har du frågor som rör motioner, stadgar eller mötespunkter är du välkommen att kontakta styrelsen!

Vill du nominera någon (eller dig själv!) till förbundsstyrelsen eller valberedningen? Skicka in nomineringen senast den 9:e september till UA:s valberedning på valberedning@ungaallergiker.se.
Du är välkommen att höra av dig till valberedningen om du har frågor kring vad det innebär att sitta i en styrelse/valberedning!

ÅRSMÖTESHANDLINGAR
Senast 3 veckor innan RÖ kommer alla nödvändiga handlingar läggas upp på Unga Allergikers hemsida. De som har anmält sig kommer även få en länk till handlingarna skickade till sig.

http://ungaallergiker.se/sites/default/files/arsredovisning_ua_2015_-_underskriven.pdf

KONTAKT
Har du frågor som rör det praktiska kring resor, boende och mat är du varmt välkommen att kontakta kansliet på ro@ungaallergiker.se eller 0707-665520.

MOTIONER
Motioner är förslag om vad Unga Allergiker ska göra de närmaste två åren. Det kan röra allt från vilken verksamhet vi ska göra, till hur vi ska fungera som organisation, till hur vi skapar bästa möjligheter för lokalföreningarna att lyckas. En motion får vara hur kort eller lång som helst - men tänk på att alla ska kunna ta del av och läsa motionen. Du får skicka in hur många motioner du vill, men ett bra tips är att höra med fler i din lokalförening eller andra UA-kompisar om fler har tänkt på samma sak. Då kan ni skriva under motionen tillsammans! 
Använd dig gärna av motionsmallen som du hittar här nedan.

Tillsammans gör vi detta till världens bästa helg!
HOPPAS ATT VI SES!

 

PS. Glöm inte att uppdatera ditt medlemskap för år 2016! :)  
--> http://ungaallergiker.se/fornya-medlemskap

Dokument

'