Vi söker dig!

Verksamhetsutvecklare (100 %)
Unga Allergiker (UA) är ett riksförbund för unga mellan 6 och 29 år. Vi drivs av mottot ” för unga av unga” som genomsyrar hela vår organisation. I Unga Allergiker arbetar vi för att stärka allergiska och astmatiska ungdomar i deras liv och på att hitta lösningar och skapa bättre förut­sättningar för våra medlemmar. Vår vision är att skapa ett samhälle där astma och allergi inte är begränsande.  

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare har du en rad olika arbetsuppgifter och ska tycka om att ha många bollar i luften. En del av tjänsten innebär kontakt och samarbete med medlemmar och lokalföreningar. Du är med och stöttar lokalföreningarna i deras arbete och verkar för att nya lokalföreningar bildas. Som verksamhetsutvecklare är du även huvudansvarig för planering och genomförande av Unga Allergikers nationella träffar, utbildningar och läger. Här finns det mycket utrymme för egna idéer!

Kampanjer genomförs i samarbete med organisationens kommunikatör och berör exempelvis medlemsvärvning eller fokuserar på en specifik fråga som berör organisationen.

Slutligen handlar tjänsten om att ha ett helhets- och framtidsperspektiv på Unga Allergikers verksamhet. I detta ingår till exempel MUCF-ansökan, projektansökningar och verksamhetsutveckling.

Du arbetar även med organisationens administration och kansli, vilket inkluderar att du ansvarar för bland annat medlemsregister
 

Vi söker dig som:

 • Är strukturerad, ansvarstagande och kreativ
 • Tycker om att arbeta med barn och unga
 • Tar egna initiativ och kan jobba självständigt
 • Är social och har lätt att skapa relationer med målgruppen
 • Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
 • Har erfarenhet av engagemang/arbete i ideell sektor
 • Tycker om varierande arbetsuppgifter och uppskattar ett högt tempo

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att anordna aktiviteter, läger och utbildningar
 • Kunskap om ungas organisering och rättigheter
 • Egen erfarenhet av allergi, astma eller annan överkänslighet
 • Tidigare administrativa erfarenheter

Vi ser gärna olika erfarenheter och bakgrund bland sökanden.

Om tjänsten
Tjänsten är placerad på Unga Allergikers kansli i centrala Stockholm med tillträde vecka 34. Resor runt om i Sverige samt kvälls- och helgarbete förekommer. Tjänsten är en tillsvidareanställning motsvarande 100 %, vi tillämpar sex månaders provanställning. Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan KFO och Unionen samt Unga Allergikers tjänstereglemente, som bland annat erbjuder friskvårdstimme, friskvårdsbidrag samt möjligheter till kompetensutveckling. Kansliet och förbundsstyrelsen bjuder på en avslappnad och framåtsträvande atmosfär där du får vara den du är.

Ansökan
Vid frågor kontakta generalsekreterare Hannah Rosenqvist.

Du ansöker genom att skicka CV och personligt brev till hannah.rosenqvist@ungaallergiker.se. Uppge ”Ansökan verksamhetutvecklare” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 21 maj.

'