Är du årets lägerledare?

Vi söker dig som vill jobba som ledare på vårt sommarläger 2018! 

Vilka är vi?
Unga Allergiker (UA) är en ideell ungdomsorganisation som bygger på medlemmarnas engagemang. Vårt mål är att skapa ett samhälle där astma, allergi eller annan överkänslighet inte är begränsande – med andra ord ett tillgängligt samhälle för alla! UA finns till för att samla och stötta barn och unga med astma, allergi och annan överkänslighet. Genom att stärka självkänslan och kunskapen hos medlemmarna visar vi tillsammans att det är barn och unga som sätter gränserna, inte allergin!

Vi har lokalföreningar runt om i Sverige och anordnar varje år aktiviteter både på lokal och nationell nivå. Ett av de mest uppskattade inslagen i UA:s verksamhet är vårt årliga sommarläger. Är kanske just du Unga Allergikers nya lägerledare?

Vem är du?
För att lägret ska bli så kul och tryggt som möjligt för deltagarna fyller lägrets ideella ledare en otroligt viktig funktion! Som ledare behöver du vara medlem i Unga Allergiker (om du inte är det blir du det lätt HÄR) och dela UA:s grundläggande värderingar. Du är över 18 år och trygg med att ta ansvar för dig själv och andra. Du behöver vara självgående och ha förmåga att ta egna initiativ. Du måste kunna samarbeta med andra och visa respekt för deltagarna och dina lägerledarkollegor. En positiv inställning värdesätts! Meriterande är om du har körkort, egen erfarenhet av astma, allergi, intolerans och/eller annan överkänslighet eller någon talang som är till nytta på ett läger.

Sommarlägret äger rum tisdagen 3 - söndagen 8 juli 2018 på Södergården i Åre. Deltagarna på lägret är mellan 11-17 år. Som ledare behöver du kunna delta från dagen innan lägerstart, alltså 2-8 juli 2018. För att antas som lägerledare ska du även ha möjlighet att delta på lägerledarträffen som äger rum den lördagen den 26 maj 2018 i Stockholm. Träffen kommer innehålla utbildning, planering och en chans för ledarteamet att lära känna varandra! Utöver det förväntas du även vara aktiv i planeringen inför lägret som äger rum under våren.

Unga Allergiker står för dina kostnader under lägerledarträffen och lägret, exempelvis resor, mat och boende. Din insats som lägerledare är ideell, men en symbolisk summa utgår.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill vara ledare. Ansökan till lägerledare skickar du senast den 11 mars till UA:s verksamhetsutvecklare Klara Lundahl på klara.lundahl@ungaallergiker.se

Obs! För att arbeta som lägerledare behöver du även lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister. Detta beställer du lätt HÄR. Skicka utdraget i oöppnat kuvert per post till Unga Allergikers kansli: Box 170 69, 104 62 Stockholm.

Skicka din ansökan redan idag för chansen till en otroligt kul och utvecklande vecka med härlig gemenskap! Hoppas att vi ses!

'