StartOrganisationenLokaltVerksamhetMedlemskapForum
SpUrtA
UA Bergslagen
UA Helsingborg
UA Luleå
UA Stockholm
UA Uppland
UA Värmland

Alla lokalföreningar:
Kalender
« Mar April
2014
Maj »
Vec Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
14  1 2 3 4 5 6
157 8 9 10 11 12 13
1614 15 16 17 18 19 20
1721 22 23 24 25 26 27
1828 29 30        
Nyhetsbrev - Årgång 2012 Alla
SNOR nr1.2012 Ladda ner
Nyhetsbrev - Årgång 2011 Alla
2011-SNOR NR 4 Ladda ner
2011-SNOR NR 3 Ladda ner
2011-SNOR NR 2 Ladda ner
2011-SNOR NR 1 Ladda ner
 
Lokalförening - vad är det?
 

Riksförbundet Unga Allergiker består av flera föreningar som annordnar sina egna aktviteter och projekt. Föreningarna har sin helt egna oranisering och kan göra vilken verksamhet de själva vill, så länge det inte strider mot Unga Allergikers syfte. Föreningarna drivs av en styrelse som väljs av årsmötet, som sedan under året genomför den verksamhet som de tillsammans med medlemmarna vill ha.

 

 
Klart du ska driva en lokalförening!
 

Är det långt till närmsta lokalförening? Då kan du och dina kompisar starta en egen! Börja med att samla ihop tre kompisar och läs sedan vår lokalföreningshandbok. Där finns detaljerad information om hur du gör när du startar din alldeles egna lokala UA-förening. Det är faktiskt ganska lätt!


4 anledningar till att driva en förening!

  • Du får genomföra aktiviteter som du tycker är roliga.
  • Du får lära dig om föreningsarbete och demokrati.
  • Du får lära känna nya vänner och personer i din omgivning.
  • Du får chans att förbättra tillgänglighet och förutsättningar för unga med allergi. 

För unga, av unga!
Du behöver inte ha någon erfarenhet av föreningsarbete innan du börjar driva en lokalförening. Se det som det ultimata tillfället
att lära dig!


Det spelar inte något någon roll hur gammal du är, de som sitter i våra styrelser är allt mellan 6- 25 år. Det viktigaste är att du har engagemanget
och viljan att driva en lokalförening.

 

Vad krävs av mig?

Det som krävs av dig är att du har en idé om
vad du vill göra. Lokalföreningarna bör göra
minst två aktiviteter per år, men det kan vara
hur stort eller litet du vill.

Det allra viktigaste är att du har något roligt du vill genomföra och att du har viljan att göra det och lära dig. För det du inte kan finns det möjlighet att lära dig under vägen!

Det finns stöd från riksförbundet
kansliet i Stockholm sitter lokalföreningsombudet som jobbar heltid med att hjälpa och stötta lokalföreningarna. Hon kan hjälpa till med allt från göra inbjudningar, ta fram affischer, skriva protokoll eller bolla ideér.

 

Som styrelse i en lokalförening får du också tillgång till en handbok där det finns en massa nyttigt som du behöver veta för att driva din lokalförening. I den finns material om allt från hur en verksamhetsplan skrivs, hur en aktivtet kan planeras eller ett bra möte hålls.

 

När du är engagerad i en lokalförening kan du också få utbildning för att lära dig mer om hur man kan driva en lokalförening. Vi ordnar konferenser och besöker styrelsen i föreningen för att prata om hur föreningen kan bli bättre och ges tips på förändringar

 

 

 

Vill du vara med?

Om du känner dig det minsta intresserad av att starta en lokalförening eller känner att du vill ha lite mer information ska du genast höra av dig till vårt lokalföreningsombud. Då kan du få information och hjälp med hur en uppstart av en förening går till. Vårt lokalföreningsombud är expert på att hjälpa våra medlemmar i Unga Allergiker. Läs gärna i vår lokalföreningshandbok som du hittar här, där finns en massa inspiration och information om hur du driver en lokalförening.

 

Allt engagemang är viktigt

Du behöver inte starta en egen lokalförening. Om det redan finns en förening där du bor kan du alltid välja att engagera dig i den. Hör av dig till lokalföreningsombudet eller direkt till den förening du tillhör för att få veta mer om vad du kan göra i din förening!

 

 
Ekonomiskt bidrag
 

Varje år får din lokalförening ett verksamhetsbidrag från Riksförbundet Unga Allergiker så att lokalföreningen ska ha råd med pizzor, badhusbesök och annat viktigt.

 

Det finns också pengar att söka från UA om man vill genomföra en särskild aktivitet, till exempel ett läger eller en resa, som kostar lite mer. Blanketten för att söka pengar från riksförbundet finns här. Många lokalföreningar livnär sig också på diverse bidrag från kommuner eller fonder.

 

Unga Allergiker Riksförbund | Västmannagatan 24 | 113 60 Stockholm | Tele: 08 - 32 80 75 | Fax: 08 - 32 80 76 | E-post: info[at]ungaallergiker.se

 

Copyright Unga Allergikers Riksförbund 1995-2011 (administration) Skapad av e-motive - Kontakt: info[at]e-motive.se