StartOrganisationenLokaltVerksamhetMedlemskapForum
SpUrtA
UA Bergslagen
UA Helsingborg
UA Luleå
UA Stockholm
UA Uppland
UA Värmland

Alla lokalföreningar:
Kalender
« Mar April
2014
Maj »
Vec Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
14  1 2 3 4 5 6
157 8 9 10 11 12 13
1614 15 16 17 18 19 20
1721 22 23 24 25 26 27
1828 29 30        
Nyhetsbrev - Årgång 2012 Alla
SNOR nr1.2012 Ladda ner
Nyhetsbrev - Årgång 2011 Alla
2011-SNOR NR 4 Ladda ner
2011-SNOR NR 3 Ladda ner
2011-SNOR NR 2 Ladda ner
2011-SNOR NR 1 Ladda ner
 

Information om förbundet

 

Vår vision är ett samhälle där astma och allergi inte är begränsande!

 

Är UA något för dig?

Vill du prata om din allergi med någon som förstår? Vill du slippa prata om din allergi? Är du trött på att behöva förklara och att känna dig annorlunda? Har du fått nog av människor som inte tror dig när du berättar om din allergi? Tror folk att de kan din allergi bättre än du själv? I Unga Allergiker kan du koppla av och vara som du vill utan att någon undrar varför. Vi vet ju hur det är!

 

Medlemsblad och IT
Unga Allergiker är intresseorganisationen för alla mellan 6 och 29 år med astma och allergi. Vi finns över hela landet i lokalföreningar. Dessa arbetar självständigt men knyts samman genom en förbundssstyrelse och ett kansli. Unga Allergiker har ett eget medlemsblad, S.N.O.R och en hemsida med forum som gör att medlemmarna, förbundsstyrelsen och lokalföreningarna enkelt kan förmedla idéer, information och nyheter till varandra.

 

För unga, av unga
Unga Allergiker är en ungdomsorganisation och därför är det förstås vi ungdomar som bestämmer här. Pensionär bli man när man fyller 30, så medelåldern är inte särskilt hög. Inga problem att göra sin röst hörd, med andra ord!

 

Livsnjutare och allergist
Ingen ska behöva leva ett tråkigt och innehållslöst liv bara för att man har astma och allergi. Därför har vi myntat uttrycket "allergist". Att vara allergist innebär att kunna njuta av livet trots att man är allergisk. Att inte tillåta sjukdomarna att sätta gränserna, utan att själv ta makten över sitt liv. Vi sitter inte och pratar om hur jobbigt vi har det, utan träffas och gör det vi tycker är kul.

 

Dokumentation

Här nedan kan du läsa mer om vår verksamhet i de senast uppdaterade versionerna av verksamhetsplanen och verksamhetsberättelsen från det senaste verksamhetsåret:

 

Unga Allergikers stadgar 2012-2014

Unga Allergikers verksamhetsplan 2012-2014

Unga Allergikers stadgar 2010-2012
Unga Allergikers verksamhetsplan 2010-2012

Unga Allergikers verksamhetsberättelse 2011

Unga Allergikers verksamhetsberättelse 2008

Läger
En kärna i vår verksamhet är våra läger. Här får våra medlemmar chans att träffa varandra och här lär vi oss att hantera och förstå vår sjukdom. Det ger en kick som gör det lättare att orka med hem, skola och fritid. Det är ju trots allt inte alltid så lätt att leva med astma och allergi. Läs mer på våra lägersidor.

 

Insamlingsverksamhet
Det är gratis att vara medlem i Unga Allergiker, men naturligtvis behöver vi ändå pengar för att kunna genomföra vår verksamhet. Vi bedriver därför en insamlingsverksamhet. För att garantera dig som bidragsgivare att pengarna verkligen når fram dit de behövs har vi sedan många år ett eget 90-konto, som står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll (SFI). Detta gör att hela vår organisation kvalitetskontrolleras. Läs gärna mer om detta under fliken medlemskap.

 

Vi vill också!
Vi ungdomar med astma och allergi har förstås precis samma behov som alla andra. Vi vill också gå på café, resa, gå på konserter, ishockeymatcher och fester utan att bli sjuka. En del av oss kan inte ens gå i skolan på grund av den dåliga inomhusmiljön.

 

Kunskap är nyckeln!

Unga Allergiker vill skapa ett samhälle som är tillgängligt för alla, och det finns mycket som kan göras för att underlätta tillvaron för oss med astma och allergi. Kan vi öka kunskapen och förståelsen vad gäller dessa sjukdomar har vi kommit en bra bit på väg. Unga Allergiker vill att alla ska veta vad det innebär att ha våra sjukdomar, och vi vill driva allergipolitik som påverkar beslutsfattare och politiker.

 

En tillvaro som är bra för oss är bra för alla, och vi nöjer oss inte förrän vi nått våra mål! Under tiden ägnar vi oss åt läger, konferenser, skidresor och annat kul i organisationen.

 

 

Unga Allergiker Riksförbund | Västmannagatan 24 | 113 60 Stockholm | Tele: 08 - 32 80 75 | Fax: 08 - 32 80 76 | E-post: info[at]ungaallergiker.se

 

Copyright Unga Allergikers Riksförbund 1995-2011 (administration) Skapad av e-motive - Kontakt: info[at]e-motive.se