StartOrganisationenLokaltVerksamhetMedlemskapForum
SpUrtA
UA Bergslagen
UA Helsingborg
UA Luleå
UA Stockholm
UA Uppland
UA Värmland

Alla lokalföreningar:
Kalender
« Mar April
2014
Maj »
Vec Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
14  1 2 3 4 5 6
157 8 9 10 11 12 13
1614 15 16 17 18 19 20
1721 22 23 24 25 26 27
1828 29 30        
Nyhetsbrev - Årgång 2012 Alla
SNOR nr1.2012 Ladda ner
Nyhetsbrev - Årgång 2011 Alla
2011-SNOR NR 4 Ladda ner
2011-SNOR NR 3 Ladda ner
2011-SNOR NR 2 Ladda ner
2011-SNOR NR 1 Ladda ner
 
Generell information om UA:s aktiviteter

Nedan följer några regler och riktmärken som gäller på alla Unga Allergikers aktiviteter och som genomsyrar hela vår verksamhet.

 

 

-  Unga Allergiker är öppet för medlemskap för alla barn och ungdomar mellan 6 och 29 år som sympatiserar med UA:s ändamål. I vårt förbund får alltså unga vara medlemmar även om de inte själva är allergiska. Vi anser att dessa personer ändå kan ha ett intresse och ett engagemang för våra frågor, trots att de själva inte har symtomen. Personer som har allergi kan dock ges företräde framför personer utan allergi, till deltagande i våra aktiviteter.- Fokus på våra aktiviteter ligger inte på våra sjukdomar med astmaskola, sjuksköterske-uppföljningar eller dylikt. Denna typ av verksamhet tycker vi att det finns tillräckligt av redan. Istället vill vi att barnen och ungdomarna ska få pröva sina egna vingar och få stå på egna ben. Vi vet att det är lätt hänt, och förståeligt, att föräldrar till barn med svår astma och/eller allergi kan bli överbeskyddande. Dessa sjukdomar innebär ju trots allt ett överhängande livshot. I UA vill vi att de unga ska ges möjlighet att utmana sina gränser och lära sig hantera sina sjukdomar.

- På Unga Allergikers arrangemang arbetar vi med utgångspunkten att våra medlemmar själva ska utvecklas, inte tas om hand. Med detta menar vi att de ska komma till oss för att bli självständiga och starka, inte för att ”daltas med” eller ses som ”drabbade”.

- Vår vision är att deltagarna på egen hand ska kunna hantera sina mediciner på våra aktiviteter, utan att behöva påminnas av någon vuxen.

 

- I de allra flesta fall reser våra deltagare på egen hand till och från våra aktiviteter och vår lägerverksamhet. Är deltagarna under 13 år gäller vanligtvis andra regler. Resa till och från våra aktiviteter sker alltid med billigaste färdsättet, så till vida du inte har någon allergi som gör det omöjligt för dig att färdas med det billigaste färdsättet.

- Alla våra aktiviteter är alkohol- och tobaksfria. Dessutom uppmanar vi våra deltagare att vara så fria från dofter och pälsdjurseptiel som det bara går.

- Vi har så gott som alltid unga ledare, gärna med egen erfarenhet av astma och allergi, på våra aktiviteter. Vi vill nämligen fullt ut jobba enligt vårt motto ”för unga, av unga”. Dessutom är äldre ungdomar med astma och allergi oftast goda förebilder för de yngre med samma funktionsnedsättningar.

- För att få åka med på Unga Allergiker aktiviteter krävs ett medlemskap i UA, vilket är kostnadsfritt. Om du ännu inte är det, kan du bli det här.

- Vi i UA försöker hålla så låg deltagaravgift som möjligt på våra aktiviteter. Detta för att så många som möjligt som vill delta på våra aktiviteter, skall kunna göra det.

- Till sist ett tips till alla er föräldrar: lita på era barn och ungdomar! Vår erfarenhet är att när de ges ansvar, tar de oftast ansvar.

 

Unga Allergiker Riksförbund | Västmannagatan 24 | 113 60 Stockholm | Tele: 08 - 32 80 75 | Fax: 08 - 32 80 76 | E-post: info[at]ungaallergiker.se

 

Copyright Unga Allergikers Riksförbund 1995-2011 (administration) Skapad av e-motive - Kontakt: info[at]e-motive.se